pátek 20. února 2015

Rizoto s fazolkami

Co vařit, když je lednice poloprázdná a dochází nápady? Co třeba italské rizoto s fazolkami a tymiánem? Bylo senzační :) Recept najdete tady. Italskou kuchyni prostě můžu...





Včera mi v mailu přistála nová inspirace od Florentýny, tentokrát tradiční postní - pučálka. A jak už to Florenýna umí, okamžitě mě navnadila vyzkoušet to. Vhodný hrách ke klíčení doma nemám, tak klíčím mungo. A budeme ho chroupat jen tak :)

3 komentáře:

  1. To rizoto určitě zkusím, díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  2. Naklíčené mungo je dobrota, mně připomíná chutí čerstvý hrášek. A taky ho mám nejradši jen tak :-). Jen teda doporučuju přendat do větší sklenice nebo rozdělit do víc sklenic. Jak to začne klíčit, tak se objem zhruba ztrojnásobí ;-). Já vždycky dávám na začátku mungo tak do čtvrtiny sklenice, po cca 2-3 dnech je plná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, tuto bylo už po nabobtnání. Jinak bychom jedli mungo týden :) Ale hrášek už je doma, tak budu testovat i ten :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.