pátek 30. srpna 2013

Valentýnka

V sobotu k nám do rodiny přibyla Valentýnka, takže už jsme čtyři :)


sobota 24. srpna 2013

Nažehlovačky

Další bod na mém šicím seznamu je jen drobnost - nažehlit reflexní nažehlovačky na nosící bundu. Dlouho jsem nemohla najít žádný motiv, který by se mi líbil, přišel mi dostatečně holčičí, ale ne přehnaně infantilní. Nakonec jsem se rozhodla pro kytičky - holčičí jsou, infantilní taky :)

Tak  tady jsou:

pátek 23. srpna 2013

Něco pro dámy

Pustila jsem se do šití látkových vložek. Pro někoho podivný návrat kamsi do středověku, pro někoho nepředstavitelná nechutnost, pro někoho už životní nutnost podle hesla "kdo jednou zkusí, nechce jinak". Než jsem začala používat látkové plínky, přišlo mi to eklhaft. Ale po prvním porodu jsem si na vlastní kůži vyzkoušela, jaké to je celý den nosit na těle cosi s igelitovou vrstvou. Nejen, že mě to utvrdilo v přesvědčení, že jednorázové plínky opravdu nemůžou být pro dítě pohodlné, ale zároveň jsem začala uvažovat i o těch látkových vložkách. Myšlenka zrála a čekala jen na realizaci. No, došlo na to až teď... 
Pokud se o látkových vložkách chcete dozvědět víc, stačí jet trochu pogooglovat :)

úterý 20. srpna 2013

Kojící polštář/ hnízdečko do postýlky

Když jsme se před 7 lety brali, dostali jsme svatebním darem deky a polštáře nepříliš vysoké kvality. Po čase jsme si pořídili nové, deky jsme posunuli do kategorie "pro hosty/ vycpávka poštáře na gauč" a polštáře (příliš slehlé, než aby se na nich dalo spát) jsem vrazili do skříně. A teď na ně konečně došlo :)

sobota 17. srpna 2013

Rok první

Dneska je to přesně rok, kdy jsem začala psát svůj blog. Takže mám malou oslavu :)

dort není můj, je děsně kýčovitý, ale stejně je super :)


pátek 16. srpna 2013

Beruškové dečky do autosedačky a do kočárku

Pořídili jsme pro miminko novou autosedačku. Je úžasná, ale má dvě nevýhody - je černá (a tím pádem trochu smutná) a nepořídili jsme k ní letní potah. Původní idea totiž byla, že letní potah ušiju z bambusového froté, které jsem si za tím účelem pořídila. Nakonec jsem ale od té myšlenky upustila. Sedačka má spoustu vychytávek, takže potah by měl poměrně komplikovaný střih. Nicméně něco savého pod miminko je v létě potřeba. Vojtík byl v sedačce vždycky celý zpocený, podkládala jsem ho bambusovou plínkou, která se různě hrnula... Nakonec jsem tedy vymyslela dvouvrstvou dečku z bambusového froté a barevného úpletu, s prostřihy na pásy. Miminko bude mít něco savého pod celým tělem, kůže bude v kontaktu jen s příjemným froté a v případě potřeby ho budu moci přikrýt.
V pondělí dorazil úžasně sladký růžový oboulíc s beruškami, naplánovala jsem práci, odhadla ji tak na dvě hodinky a vrhla se s nadšením do šití. A po čtyřech dnech už bylo hotovo...


Lemování proužkem na čtvrtiny

Při šití dečky do kočárku jsem narazila na problém, jak lemovat proužkem na čtvrtiny. Nikdy jsem to nedělala a nikde jsem nenašla smysluplný návod. Nakonec mi dobré duše z šicí diskuse poradily, tak jejich rady předávám dál :)

pondělí 12. srpna 2013

Kolekce "Růžové kytičky" podruhé :)

Pokračuju v šití pro miminko :) Zbyl mi ještě kousek růžového kytičkového úpletu, ale už jen menší kousky, spíš na doplnění jiné látky. Pustila jsem se tedy do sladěného teplejšího kabátku a kalhot a z posledních zbytků jsem ušila kytičku na čepičku. Velikost je zase cca 56/62, tak snad aspoň chvilku vydrží.

sobota 10. srpna 2013

Kolekce "Růžové kytičky" pro miminko

A je to tady - první oblečky pro miminko :) Pustila jsem se do nich s nadšením a vervou, abych stihla co nejvíc, dokud mám ještě trošku času a energie. Oblečení pro miminko máme mraky, Vojtík ani nestihl všechno vynosit. Všechno je ale neutrální nebo modré. Je třeba šatník trošku "orůžovit". Jako první tedy vznikla kolekce Růžové kytičky z kousku úpletu, který jsem koupila už na jaře, co kdyby...
Mám tedy první kousky, pro jistotu ve velikosti 56, aby vydržely aspoň pár týdnů.


pátek 9. srpna 2013

Letní klukovské kloboučky

Plenkové zakázky jsou dokončené, naprostá většina balíčků už doputovala k zákazníkům a já jsem se konečně po dlouhé dlouhé době dostala k šicím restům. Vojtík už nutně potřeboval nové klobouky. Má zvláštní talent ztratit klobouk z jedoucího kočárku :) Prostě ho v nestřežené chvíli vyhodí a já si ničeho nevšimnu. Od jara už takhle zmizely 3 :-( Ale stínění hlavy a očí je nutné a kloboučků u nás nikdy není dost. Řekla jsem si, že zkusím ušít veselé kloboučky, které se mu budou líbit, a třeba je přestane zahazovat. Uvidíme. Zatím to funguje :)
Do sady ke kloboučkům jsem rovnou vyšvihla i dvoje kraťásky, protože těch taky nikdy není dost.
Fotky tentokrát nejsou nic moc, jen z procházek focené mobilem, protože tahat v tomhle vedru krom běžné zátěže ještě foťák, to už je nad moje síly. Tak třeba někdy příště :)

pondělí 5. srpna 2013

Poslední várka plínek na objednávku

 A je tady na dlouhou dobu poslední záplava plínek a dalších nezbytností na objednávku. Dneska jsem dokončila poslední kousek, během týdne rozešlu poslední balíčky a nastane mi zasloužené volno. Po dlouhé době budu šít zase jen pro nás, tedy hlavně pro Vojtíka a miminko, které jsem teď šidila. Miminko toho, pravda, moc nepotřebuje, poděděného oblečení máme mraky. Ale něco nového si přeci jen zaslouží. A Vojtík toho potřebuje naopak spoustu - kraťasy, kloboučky, kalhoty, mikinu, softovou soupravu na podzim... A taky bych ráda zkusila po dlouhé době taky něco dospěláckého pro svého manžela ze všech nejlepšího. Tak snad bude tady na blogu zase přibývat i něco z mojí neplenkové tvorby :)
A teď už honem na ty plínečky :)

Sada neutrálních kalhotkovek a přebalovací podložka - po nějaké době jsem zase šila dráčky (ty já moc ráda :)